Новини
Начало / Новини / Еко Ферма Кехайови

Еко Ферма Кехайови

07.09.2015

Отдавна искаме да ви разкажем за Ферма Кехайови в Родопите.

Фермата се намира на няколко км от гр. Девин. Пътеката, която води до нея не е асфалтирана и трудно се стига без подходяща кола. Въпреки трудния път, обаче, си заслужава да се изкачите, най вече заради  изключителното гостоприемство на семейството и красивата природа.

Сред великолепната планина цари тишина, чист въздух и спокойствие . Животните, които не са малко на брой - 250 овце, 70 кози и 9 крави, са отглеждани по най-традиционен начин. Доят ги всяка сутрин и вечер, а през останалото време те пасат на свобода из планината. Всеки ден, Марияна и бабата правят от издоеното мляко: масло, кисело мляко, сирене, кашкавал и извара. И така ден след ден без почивка. Работата във фермата е много и изморителна, но въпреки това гостите се посрещат с усмивка и се приготвя вкусна храна изцяло от собствена продукция. 

Фермата разполага с къща за гости за няколко семейства и механа, където можете да прекарате почивните дни сред природата. Не пропускайте да я посетите, да се отдалечите от шума на града и се разходите на спокойствие сред животните. Семейството ще се радва да ви включи във фермерския живот, да ви покаже как да доите или да направите сами сирене и кашкавал. 

Ние останахме очаровни от нашето посещение и пак ще отидем.


Коментари

Добави коментар
Моля попълнете всички полета, отбелязани със звездички (*).