Новини
Начало / Новини / Компостирането лесно и забавно

Компостирането лесно и забавно

18.10.2013

Поради големия интерес към проекта "Компостирай в училище" започнахме изработването на нови, по-интересни и по-креативни занимателни материали за децата.

Целта ни е да ги адаптираме максимално точно за всяка целева група. Материалите ще са специално пригодени за деца от всички възрасти , от най-малките в детските градини до юношите в училищата.

 

Материалите ще са в допълнение на вече разработените презентации и ще позволят на децата да научават нови нeща за рециклирането и компостирането на отпадъци докато се забавляват - оцветявайки и рисувайки. Подготвили сме също така изчерпателен наръчник за учителите, който да им помогне в работата с децата и да им даде идеи за различните дейности, които могат да се организират във връзка с разделното събиране на отпадъци и тяхното оползотворяване.

 

Материалите ще бъдат на разположение на всички, които имат желание да създават и развиват у децата, навици, свързани с опазването на околната среда и в частност с преработката на отпадъци и превръщането им в ценен ресурс.

 

 

 

Компостирането лесно и забавно

Коментари

Добави коментар
Моля попълнете всички полета, отбелязани със звездички (*).