Новини
Начало / Новини / Столична Община се включи в проекта "Компостирай в училище"

Столична Община се включи в проекта "Компостирай в училище"

16.11.2008

ЕкоКомпост, съвместно със Столична община, район "Студентски" реализираха 8 проекта "Компостирай в училище" по случай "Международния ден на околната среда”, 6 ноември.

Кампанията под надслов "От най-ранна възраст с любов към природата и грижи за нейното опазване" обхвана 5 детски градини, 2 училища и дом за възрастни хора,  разположени върху територията на кварталите  "Мусагеница", "Дървеница" и "Студентски град". 


Община "Студентска", с любезното съдействие на кмета Димитър Дилчев и зам.кмета Велина Белева, осигуриха финансиране на 10 компостера, нужни за реализацията на проекта. Кампанията имаше за цел да обясни на децата и учителите как компостирането спомага за опазване на околната среда.

Монтирането и напълването на компостерите беше предшествано от кратка презентация за това как отпадъците се превръщат в пръст, кои са животинките, които се хранят с тях и какви материали могат да се слагат и какви не. Накрая всички дечица получиха рисунки за оцветяване след играта на двора.

Ето как протече и самата програма:

5 ноември в кв."Мусагеница":
10-то ОДЗ
12-то ОДЗ
8 СОУ

6 ноември в кв."Дървеница":
78-мо ОДЗ
Дом за възрастни хора
55-то СОУ

7 ноември в кв."Студентски град":
79-то ОДЗ
16-то ОДЗ

ЕкоКомпост благодари на кметовете, директорките и учителките на учебните заведения за оказаното съдействие и показаната активност. Надяваме се инициативата на район "Студентски" да послужи за пример и на други общини в подкрепа на бъдещи подобни проекти.
Коментари

Добави коментар
Моля попълнете всички полета, отбелязани със звездички (*).