Новини
Начало / Новини / Био за всички!

Био за всички!

28.08.2008

Осми национален празник на биологичното земеделие

На 13 септември до езерото “Ариана”, в самия център на столицата, ще се проведе Осмият празник на биологичното земеделие, храни и продукти.

Празникът се организира от Министерството на земеделието и храните и Сдружение АГРОЛИНК. Очакват се официални гости от министерства, посолства, Столична община и много посетители, специално дошли за празника от цялата страна.

На изложението се очаква да вземат участие и редица фирми свързани по един или друг начин с биологичното земеделие, които ще изложат и представят своите продукти на широката публика. На празника естествено ще участваме  и ние, от ЕкоКомпост, тъй като компостът е предпоставка за здрава почва и екологично чисти храни; той е основата на биологичното земеделие.


Програмата на празника ще включва още: дегустации на различни биохрани, демонстрации на рецепти на традиционни български ястия, сготвени с биологични продукти, както и многобройни конкурси и награди. Предвидена е изложба-базар на литература и информационни материали, свързани с биологичните продукти и храни. На специален щанд ще се обяснява за фалшивите и подвеждащи продукти, носещи етикета "био, еко и органик". През цялото време празникът ще е съпроводен от музикална програма с участието на редица известни артисти.

Очакваме Ви!

 

Поле с биологична маруля
Поле с биологична маруля

Стопанин почиства нивата си от плевели
Стопанин почиства нивата си от плевели

Стрък с биологичен патладжан
Стрък с биологичен патладжан


Коментари

Добави коментар
Моля попълнете всички полета, отбелязани със звездички (*).