Разсад, почви и субстрати

Продукти

Пелети

Саксия и субстрат в едно - иновативен за растениевъдството. 

 

Лесен и практичен начин за засаждане на семена и вкореняване на резници. Пелетите представляват една органична хартиена обвивка, попълнена с висококачествен субстрат, компактен, във формата на малки блокчета. 

Поставете пелетите в една тава и просто добавете малко вода. След няколко минути, пелетите ще са абсорбирали водата и ще са увеличили размера си около 7 пъти до пълния си обем от 7-8 см. Ако виждате, че се нуждаят от повече вода - добавете още малко. Ако има излишна - излейте я преди да засадите семената. 

След това, ще видите, че пелетите са се превърнали в една малка саксия със субстрат. Засадете 1-2 семена на определена дълбочина в зависимост от растението. До поникването можем да покриваме пелетите със найлон като парник, така ще се задържа влагата.

След покълването, отстранете найлона и излагайте разсада на слънцето постепено. Растенията ще изискват грижи за да се развиват добре. Поливайте обилно, когато забележите, че горната част на субстрата почва да изсъхва, както наливате 2 пръста вода в тавата. Това ще позволи на пелетите да абсорбират количеството влага, от което те се нуждаят. Останалата вода се излива от тавата. 

Когато разсадът има между четири или шест истински листа, пресадете го директно в градина или саксия заедно с пелета.

Цената е за 12 бр.


Пелети
2.28
лв.

Още продукти


Коментари

Добави коментар
Моля попълнете всички полета, отбелязани със звездички (*).